NYT OM BÆREDYGTIGE BYER

Bæredygtighed mere end varm luft

Bæredygtigt byggeri skal også have et økonomisk afkast.

Læs mere her


Fordobling af svanemærkede byggerier på to år

Antallet af byggerier med Svanemærket er fordoblet i Norden på to år, og mange flere er på vej.

Læs mere her


Den bæredygtige vej for byggeriet

Bæredygtighed er på alles læber i byggeriet. Dette mærker vi ikke mindst ude i byggecentrene, hvor vi i forbindelse med Byggeri 18 har modtaget et rekordstort antal nomineringer til vores prestigefyldte klimapriser. Skriver administrerende direktør Palle Thomsen fra Danske Byggecentre.

Læs mere her


Kemikaliecocktail i indeklimaet bekymrer

Byggematerialer, inventar, elektrisk udstyr, rengøringsartikler, luftfriskere og menneskelig aktivitet. Årsagerne er mange, når Teknologisk Institut får henvendelser fra personer, som er generet af et dårligt indeklima.

Læs mere her


Sådan bygger man et sundt indeklima

Med byggeeksperimentet “Sunde Boliger” præsenterer Realdania nogle af de første testresultater om indeklimaet i tre nybyggede forsøgshuse. Fokus er et bedre indeklima ved hjælp af byggematerialer, byggemetoder og teknologi.

Læs mere her


Livsfarlig skimmelsvamp udvikler resistens

En skimmelsvamp, vi konstant indånder, udvikler resistens mod stoffet, lægerne bruger til at behandle inficerede. Resistensen kan skyldes, at landbruget i høj grad bruger det samme stof til at bekæmpe svampeinfektioner i afgrøderne.

Læs mere her


Molio og Bygherreportalen indgår samarbejde

Molio og Bygherreportalen.dk indgår strategisk samarbejde, der skal fremme brugen af A104 Dokumentåndtering blandt byggeriets parter.

Læs mere her


NYBYGGERI


Bæredygtigt børnehus på vej i Furesø Kommune

Ny bæredygtig daginstitution ser dagens lys, efter Hareskov Børnehus nedrives i foråret 2018.

Læs mere her


Byggefirma satser på minimal vedligeholdelse

Lind & Risør er lige nu ved at færdiggøre et nyt boligkvarter i Fredensborg.

Læs mere her


24 træhuse får direkte udsigt til Kronborg Slot

Lejlighed med havudsigt, strand og udsigt til Kronborg Slot. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er snart en realitet. Det første spadestik er blevet taget på den såkaldte Tretorn-grund i Helsingør.

Læs mere her


Første sygehusbyggeri får DGNB guld

Slagelse Sygehus’ nye afdelinger er landets første sygehusbyggeri, der modtager bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld. Deas og MT Højgaard er med i OPP-konsortiet bag afleveringen af udvidelsen.

Læs mere her


DGNB-certificerede boliger skyder op ved tidligere politistation

440 millioner kroner investerer PensionDanmark i et projekt med 151 boliger i Virum, nord for København.

Læs mere her


EnergyLab Nordhavn – et prisværdigt udsyn til fremtidens energi systemer

Fremtidens fossilfrie energisystem kræver, at vi tænker på tværs af forsyning og forbrug. EnergyLab Nordhavn demonstrerer, hvordan man ved at integrere el- og varmesystemet, energieffektive bygninger og elektrisk transport får et intelligent energisystem.

Læs mere her


RENOVERING

Renovering med respekt for det oprindelige bybillede

Renovering er en balancegang mellem nutidige krav og det oprindelige udtryk.

Læs mere her


Garagen i Gråsten har fået et sølv diplom

Garagen i Gråsten har LED som belysning og en varmepumpe til at varme salonen op.

Læs mere her


Bæredygtig byggeskik

BLOG: Det er afgørende, at vi er bevidste om at anvende og omsætte begrebet bæredygtighed på den mest værdiskabende måde. Det kræver, at vi bliver bedre til at bruge den viden, vi har fået overleveret gennem århundreders byggeskik.

Læs mere her


Ghettoplan stjæler penge fra andre renoveringer

Penge til renovering af ghettoer skal ikke tages fra Landsbyggefonden. For det vil gå ud over renoveringen af andre boligområder, fastslår Dansk Byggeri.

Læs mere her


Energikrav ved ombygningsarbejder af enfamiliehuse

Nyhed fra Molio Byggedata: Byggedata er i denne uge blandet andet opdateret med et BR18 – værktøj, der bl.a. handler om efterisolering af enfamiliehuse.

Læs mere her


Nedbring CO2-udledning gennem energirenovering

Det energirenoverede boligbyggeri Toftebo i Værløse, er et gennemgribende eksempel på, hvordan det almene boligbyggeri fremtidssikres ud fra en totaløkonomisk kalkule, uden om landsbyggefonden. Men hvordan kan man nedbringe udledning af fossilebrændstoffer gennem lavenergirenovering? Det er der skabt erfaring med gennem passivhus-renovering af boligbebyggelsen Toftebo.

Læs mere her


Lene Espersen: fyr op under energirenoveringen

Der er både energi og penge at spare ved at gennemføre energirenoveringer af boligmassen, skriver direktør Lene Espersen i et opråb til politikerne på Altinget.dk. Der er behov for en langsigtet og ambitiøs strategi i det kommende energiforlig.

Læs mere her


ENERGI


Ny energiaftale skal støtte energieffektive bygninger

Energiforbruget i bygninger udgør næsten 40 procent af det samlede energiforbrug i Danmark, ifølge tal fra Energistyrelsen. Energien går primært til opvarmning, ventilation og belysning. Hos Danske Byggecentre er de derfor glade for, at der tilsyneladende er bred politisk opbakning på Christiansborg til energieffektivisering af bygninger, før de snarlige forhandlinger om en ny energiaftale påbegyndes.

Læs mere her


Iværksætter: »Trykte plastsolceller vil forandre verden«

Frederik Krebs forlod sit professorat på DTU for at følge en livsdrøm om at producere bæredygtige plastsolceller. Hans iværksætterfirma har 32 medejere, som alle er fra hans tidligere forskergruppe.

Læs mere her


Rejsegilde på landets største anlæg til energilagring

I sidste uge holdt Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg rejsegilde på teknikbygningen, der fremover skal huse Danmarks største anlæg til energilagring i undergrunden.

Læs mere her


Brancheforening: Skrækscenariet om elvarme holder ikke

Med sænket elvarmeafgift vil varmepumper og fjernvarme være billigere end elvarme for et standard-hus, mener Dansk Energi. Brancheforeningen angriber energiprofessor Henrik Lunds elvarme-scenarie med egne beregninger i hånden

Læs mere her


Iværksætter fokuserer solen til billig varme

Et helt nyt solfangerprincip er skabt ud fra en teknologi, som manglede et produkt. Men det kræver tålmodighed at være iværksætter inden for energisystemer.

Læs mere her


Varmegenvinding og ventilation i én løsning

Nyhed fra HFB: Familien Pedersen i Albertslund havde gennem mange år døjet med fugtproblemer i deres bolig. Men en med en ny ventilationsløsning var det muligt både at få bugt med problemerne og samtidig få varmegenvinding uden, at de skulle etablere en kompliceret rørføring i boligen.

Læs mere her


Nye sygehuse investerer i solceller

Solar Polaris vinder kontrakter på solcelleanlæg til Psykiatrisk Center Skejby og Nykøbing Falster Sygehus.

Læs mere her


MATERIALER

Ny arkitektskole skal bygges af upcyclede materialer

Bygningsstyrelsen har afsat midler til at udvikle og inkludere upcyclede byggematerialer i den nye arkitektskole i Aarhus. Lendager er med som specialist.

Læs mere her


Lokaltproducerede vinduer pryder Noma 2.0

Fredag åbnede den verdensomtalte gourmetrestaurant Noma 2.0 på Refshaleøen. Resterne fra et 100 år gammelt søminedepot skaber linjen i den nye Noma-restaurant, som Bjarke Ingels’ BIG har tegnet.

Læs mere her


Building Green vil tage træ til helt nye højder

Træ, to, en. Nedtællingen til Building Green i Aarhus er i dén grad begyndt. Det bliver en udgave, hvor byggematerialet træ sættes på dagsordenen.

Læs mere her


Træet stråler i guld-certificering

Hustømrerne A/S er ved at lægge sidste hånd på en række nye boliger på Lisbjerg Bakke ved Aarhus, som er lavet næsten udelukkende i træ.

Læs mere her


Muligt at bygge skyskrabere i træ

Norsk byggefirma mener, at træ med fordel kan bruges til at bygge højhuse på op til 150 meter.

Læs mere her


Brandsikring af plejehjem i massivt træ

Bygninger i massivt træ er en voksende tendens i Norden i takt med et øget fokus på bæredygtighed og miljø i byggebranchen. I Norge er landets største plejehjem i massivt træ netop blevet færdigt.

Læs mere her


Naturlige akustiklofter i naturbydel

De første 33 boliger i det visionære Realdania-projekt Ringkøbing K bliver med lofter fra Troldtekt A/S.

Læs mere her


Boliger bygget på genbrug er ikke dyrere

Boligsøgere har fokus på bæredygtighed og genbrug – og byggeriet bliver ikke dyrere en traditionelt byggeri af samme standard, lyder det fra bygherre på Upcycle Studios og Ressourcerækkerne.

Læs mere her


Genbyggerne viser vejen

Danskerne går op i genbrug som aldrig før og byggebranchen udvikler nye affaldsløsninger. For eksempel har arkitekterne fra Lendager Group udviklet en genbrugsbeton, der for første gang bruges i et større byggeri.

Læs mere her


Forskning i lysets evne til at skabe ro i klassen

Nyhed fra HFB: Akustikken i et rum påvirkes af lyset, og en ny undersøgelse fra DTU Elektro har vist, at man kan reducere støjniveauet væsentligt. Et nyt forskningsprojekt hos Henning Larsen Architects undersøger, om fokuseret lys i et klasselokale kan invitere til fordybelse og skabe ro blandt eleverne.

Læs mere her

NYT OM BÆREDYGTIGE BYGNINGER

Manglende viden spænder ben for at bo bæredygtigt

Der er stor interesse blandt danskerne for at bo mere bæredygtigt – men mange mangler viden om hvordan. En ny indsats fra Videncentret Bolius og Realdania vil styrke både viden og handlemuligheder i forhold til at bo bæredygtigt.

Læs mere her

TRAFIK, MOBILITET & INFRASTRUKTUR

Mange flere muligheder for at lade elbiler op i hele landet

De næste par år skal der etableres ladestandere i hele Danmark for over 200 millioner kroner. Ladestanderne er delvist finansieret af midler afsat med aftale om udmøntning af pulje til grøn transport i april 2020.

Læs mere her

Molslinjen satser milliard på fossilfri færgefart

Landets største indenrigsfærgeselskab, Molslinjen, vil gennem investeringer på omkring en milliard kroner gøre alle selskabets fire korte ruter CO2-neutrale i brændstofforbruget i 2028, skriver Dagbladet Børsen.

Læs mere her