NYT OM BÆREDYGTIGE BYER
Ny strategi for cirkulær økonomi
Den har været længe undervejs, men nu er den her endelig – regeringens strategi for cirkulær økonomi. Strategien bygger på anbefalinger fra ‘Regeringens Advisory Board for cirkulær økonomi’, hvor blandt andre arkitekt MAA Kasper Guldager Jensen har deltaget.
Læs mere her
Første spadestik til økolandsbyen skråningen i lejre
Nu begyndes byggeriet af 46 lavenergiboliger i Lejre. Byggeriet bliver det første økologiske bofællesskab.
Læs mere her
Dansk virtual reality teknologi optimerer byudvikling i Halmstad
Den danske VR-virksomhed Epiito har udviklet og leveret et VR Studio, en 3D-biograf/CAVE, til Halmstad Kommune i Sverige.
Læs mere her
Flere bæredygtige boliger løfter Islands Brygge
Rejsegilde for boligprojektet Castor, der udgør tredje etape af over 500 bæredygtige kvalitetsboliger, som PensionDanmark opfører på Islands Brygge i København.
Læs mere her
Casa bygger en hel økolandsby
Deleøkonomi, fællesskab og miljøbevidsthed er nøgleord for nyt boligområde.
Læs mere her
Unge er nøglen til bæredygtige nordiske byer
I den forgange uge var 3 medlemmer af Sønderborg Ungdomsråd sammen med ungekoordinator Lykke Farre og ProjectZeros direktør Peter Rathje i Narvik for at diskutere unges involvering i skabelsen af bæredygtige byer.
Læs mere her
TRAFIK, MOBILITET OG INFRASTRUKTUR
Verdens første brinttog på skinner: Udleder kun vanddamp
To brinttog tages mandag i brug i den nordtyske delstat Niedersachsen. Spændende projekt, mener DTU-professor.
Læs mere her
Danmark vil styrke den grønne transport
Regeringen indgår international erklæring, der skal styrke udviklingen inden for grøn transport og samtidig sætte skub i udbredelsen af køretøjer uden udledning af CO2.
Læs mere her
Smarte solceller og elbilen viser fremtiden i Fynshav
Leif Møller er gør-det-selv mand og er optaget af den grønne omstilling. Han har selv installeret solceller samt batterier og kører nu elbil for at bruge alt den strøm, som han producerer.
Læs mere her
ENERGI
Et skridt tættere på energieffektiv belysning i Europa
Nyhed fra HFB: I weekenden trådte nye EU regler i kraft, der betyder, at kun meget energieffektive lyskilder må markedsføres på det Europæiske marked.
Læs mere her
MILJØ OG KLIMA
Ny vejledning i planlægning for forebyggelse af oversvømmelse og erosion i høring
I fremtiden forventes mere voldsomt vejr som blandt andet kan betyde flere oversvømmelser og erosion af kysterne. Derfor har regeringen iværksat en række initiativer som understøtter kommunerne i en omkostningseffektiv og helhedsorienteret beskyttelse.
Læs mere her
Borgerinitiativ mener deres skybrudsprojekt holder vand
Borgerinitiativet ”Åbn Åen” har fået beregnet, at der kan spares 387 millioner kroner på skybrudsprojektet ved Bispeengen i København.
Læs mere her
Højhuse truer mikroklimaet i vores byer
Højhusbyggerierne i mange danske byer truer med at ødelægge mikroklimaet i byerne og vil gøre det mere ubehageligt at opholde sig i dem, mener Tom Nielsen, der er professor ved Arkitektskolen Aarhus.
Læs mere her
Byer skal beskyttes mod stigende havvand
Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen og administrerende direktør i Realdania Jesper Nygård har netop lanceret et partnerskab om at beskytte byer mod oversvømmelser og samtidig skabe attraktive byområder.
Læs mere her
Fem gange så meget forurenet drikkevand fundet på et år
95 gange blev der i 2017 sendt vand ud til forbrugerne med et for højt indhold af pesticidrester.
Læs mere her
Er du klar, når vandet kommer?
Solen har skinnet næsten uafbrudt hele sommeren, men nu er vejret slået om, og det er vigtigt at være klar på kraftige regnskyl, som vi allerede har set flere steder.
Læs mere her
SOCIAL
Midlertidighedens vigtigste ærinde
Midlertidig arkitektur kan noget helt særligt, når det handler om komplekse byudviklingsprojekter, lyder det fra arkitekt Yvonne Buer, der er daglig leder af informationscentret E&P Huset beliggende midt i Gellerup.
Læs mere her
Projekt vil købe og renovere utilpassede bygninger
Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur vil Realdania By & Byg vil i et projekt, ”Utilpassede bygninger i købstæderne”, opkøbe og istandsætte huse.
Læs mere her
Søg støtte til nye mødesteder, der binder byen sammen
14. september er deadline for ansøgninger til Fælles Rum. Her kan kommuner, boligorganisationer, beboere og samarbejdspartnere søge om støtte til at udvikle mødesteder der bidrager til sammenhængskraft og social balance i byerne.
Læs mere her
Kunst og kultur kan styrke by- og boliglivet i udsatte boligområder
Kunst og kultur kan bygge bro mellem mennesker, kulturer og sociale grupper. Den brobygning er vigtig i et levende og mangfoldigt by- og boligliv. Derfor er Statens Kunstfond trådt ind i et samarbejde med Realdania og en række kommuner og boligorganisationer om at udvikle udsatte boligområder.
Læs mere her
Nyt mødested skal fremme levende landsbyliv på Mols
Et nyt mødested i Knebel på Djursland skal danne rammen om fællesskaber for mennesker i alle aldre – både lokalbefolkningen og turister vil få gavn af Knudepunktet, der efter planen skal stå færdigt i 2020.
Læs mere her
Ørestad får nyt grønt område
En åben, grøn oase, der indbyder til socialt fællesskab og sanselige oplevelser for beboerne i Ørestad. Det er målet for udviklingen af det 7.000 kvm store område foran rådgivningsvirksomheden Rambølls hovedkontor i Amagerbydelen.
Læs mere her
Milliardrenoveringer skaber jobs i udsatte boligområder
Danmarks udsatte boligområder renoveres i disse år for milliarder. En del af områderne benytter renoveringerne til at få lokale ledige i praktikforløb, løntilskudsstillinger eller ordinære jobs.
Læs mere her
Relationsarbejde med unge i udsatte boligområder
Arbejder du/I med udsatte unge i udsatte boligområder, og vil I gerne opdateres på den seneste viden om og konkrete redskaber til arbejdet? Så tag dine kolleger med til CFBU’s workshop d. 15. november i Avedøre Stationsby.
NYT OM BÆREDYGTIGE BYGNINGER
24.000 etagemeter bæredygtigt byggeri i Ørestad Nord
By & Havn har solgt byggeretten på 24.000 etagemeter bæredygtigt multihus i Ørestad Nord.
Læs mere her
Barrieren for cirkulær økonomi er dokumentation
Byggeriet er i fuld gang med at omstille sig til mere genbrug og genanvendelse og mindre ressourceforbrug, viser ny undersøgelse fra Teknologisk Institut. Men branchen melder også, at dokumentation af kvaliteten er altafgørende for, at øget genanvendelse i byggeriet kan slå igennem.
Læs mere her
Danmark skal omstilles til en cirkulær økonomi
Med 116 mio. kr. fordelt på 15 initiativer sætter regeringen skub i omstillingen til et mere bæredygtigt samfund, hvor man recirkulerer materialer og produkter, udnytter deres værdi til fulde og minimerer spildet.
Læs mere her
NYBYGGERI
Første boliger i ny forstad er nu indflytningsklare
De første 48 boliger i den nye forstad, NærHeden, er nu færdigbygget. NærHeden vil komme til at rumme 3.000 boliger.
Læs mere her
Grønt væksteventyr bliver til ny fabrik i Høje Taastrup
Aarstiderne Arkitekter står bag designet af Dansk Retursystems nye fabrik, hvor der er lagt vægt på, at bygningerne integreres i de omkringliggende omgivelser og fremstår med et rent udtryk.
Læs mere her
RENOVERING
Renovering af bygninger løser vigtige samfundsudfordringer
Renovering af bygninger er et omfattende og vigtigt marked, der samtidig levere svar på helt centrale udfordringer i vores samfund.
Læs mere her
Cirkulær økonomi er godt for renovering af bygninger
Regeringens strategi for cirkulær økonomi har mange perspektivrige forslag, der er relevante for arkitektvirksomheder. Der foreslås bl.a. en udvikling af selektiv nedrivning, så flere byggematerialer genbruges. Det er gode nyheder for os, der kæmper for mere og bedre muligheder for renovering.
Læs mere her
Vi skal fokusere mere på helheden når vi renoverer huse
Vi renoverer løs i jagten på at nå EU’s mål om, at være CO2-neutrale i 2050, og det er jo glædeligt. Men vi skal vi blive langt bedre til at tænke på bygninger som helheder, men det kræver, at vi har en systematik, en fælles sprog og de rette kompetencer.
Læs mere her
ENERGI
Danskerne har fået styr på energiforbruget
Efteråret har meldt sin ankomst, og det er blevet tid til at skrue op for varmen i de dan-ske hjem – men heldigvis får energiforbruget ikke længere lov til at løbe løbsk.
Læs mere her
Færre fejl i energimærker – men vi er ikke i mål
Selvom der er sket en markant forbedring i energimærkningen af bygninger, er den ansvarlige minister stadig ikke tilfreds. Husejere og huskøbere skal kunne stole på energimærkningsordningen.
Læs mere her
Private solcelletag og batterier går hånd i hånd med storskalaløsninger
Hvordan spiller prosumere på en dansk villavej sammen med fremtidens energisystem?
Læs mere her
Solcelleejere er de moderne klimaforkæmpere
Det handler om at se potentialet i solenergi – det er et marked, som vokser stødt, men hvis ikke vi foretager langsigtede investeringer, risikerer vi at gå glip af energiformens store fordele.
Læs mere her
MATERIALER
Konkurrence skal fremme genanvendelse af affald
Konkurrence skal fremme genanvendelse af affald, som er en afgørende brik i byggeriets grønne omstilling.
Læs mere her
Træ er en ny æra i byggeriet
Den engelske arkitekt Andrew Waugh kommer til efterårets Building Green i København og fortæller om arbejdet med bæredygtigt og klimavenligt byggeri i træ.
Læs mere her
Modvion vil lave vindmølletårne i træ
Prototypen rejses i 2019.
Læs mere her
Byg grønt med stål
Nyhed fra HFB: Med sin lave vægt og store styrke har stål længe været det foretrukne valg i byggebranchen, når der skal bygges højt, stort eller kompliceret. Med flere kommuners forbud mod zink og en stigende tendens til miljøbevidsthed i bæredygtigt byggeri, vinder stål frem.
Læs mere her