NYT OM BÆREDYGTIGE BYER

Ny strategi for cirkulær økonomi

Den har været længe undervejs, men nu er den her endelig – regeringens strategi for cirkulær økonomi. Strategien bygger på anbefalinger fra ‘Regeringens Advisory Board for cirkulær økonomi’, hvor blandt andre arkitekt MAA Kasper Guldager Jensen har deltaget.

Læs mere her


Første spadestik til økolandsbyen skråningen i lejre

Nu begyndes byggeriet af 46 lavenergiboliger i Lejre. Byggeriet bliver det første økologiske bofællesskab.

Læs mere her


Dansk virtual reality teknologi optimerer byudvikling i Halmstad

Den danske VR-virksomhed Epiito har udviklet og leveret et VR Studio, en 3D-biograf/CAVE, til Halmstad Kommune i Sverige.

Læs mere her


Flere bæredygtige boliger løfter Islands Brygge

Rejsegilde for boligprojektet Castor, der udgør tredje etape af over 500 bæredygtige kvalitetsboliger, som PensionDanmark opfører på Islands Brygge i København.

Læs mere her


Casa bygger en hel økolandsby

Deleøkonomi, fællesskab og miljøbevidsthed er nøgleord for nyt boligområde.

Læs mere her


Unge er nøglen til bæredygtige nordiske byer

I den forgange uge var 3 medlemmer af Sønderborg Ungdomsråd sammen med ungekoordinator Lykke Farre og ProjectZeros direktør Peter Rathje i Narvik for at diskutere unges involvering i skabelsen af bæredygtige byer.

Læs mere her


TRAFIK, MOBILITET OG INFRASTRUKTUR


Verdens første brinttog på skinner: Udleder kun vanddamp

To brinttog tages mandag i brug i den nordtyske delstat Niedersachsen. Spændende projekt, mener DTU-professor.

Læs mere her


Danmark vil styrke den grønne transport

Regeringen indgår international erklæring, der skal styrke udviklingen inden for grøn transport og samtidig sætte skub i udbredelsen af køretøjer uden udledning af CO2.

Læs mere her


Smarte solceller og elbilen viser fremtiden i Fynshav

Leif Møller er gør-det-selv mand og er optaget af den grønne omstilling. Han har selv installeret solceller samt batterier og kører nu elbil for at bruge alt den strøm, som han producerer.

Læs mere her


ENERGI


Et skridt tættere på energieffektiv belysning i Europa

Nyhed fra HFB: I weekenden trådte nye EU regler i kraft, der betyder, at kun meget energieffektive lyskilder må markedsføres på det Europæiske marked.

Læs mere her


MILJØ OG KLIMA


Ny vejledning i planlægning for forebyggelse af oversvømmelse og erosion i høring

I fremtiden forventes mere voldsomt vejr som blandt andet kan betyde flere oversvømmelser og erosion af kysterne. Derfor har regeringen iværksat en række initiativer som understøtter kommunerne i en omkostningseffektiv og helhedsorienteret beskyttelse.

Læs mere her


Borgerinitiativ mener deres skybrudsprojekt holder vand

Borgerinitiativet ”Åbn Åen” har fået beregnet, at der kan spares 387 millioner kroner på skybrudsprojektet ved Bispeengen i København.

Læs mere her


Højhuse truer mikroklimaet i vores byer

Højhusbyggerierne i mange danske byer truer med at ødelægge mikroklimaet i byerne og vil gøre det mere ubehageligt at opholde sig i dem, mener Tom Nielsen, der er professor ved Arkitektskolen Aarhus.

Læs mere her


Byer skal beskyttes mod stigende havvand

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen og administrerende direktør i Realdania Jesper Nygård har netop lanceret et partnerskab om at beskytte byer mod oversvømmelser og samtidig skabe attraktive byområder.

Læs mere her


Fem gange så meget forurenet drikkevand fundet på et år

95 gange blev der i 2017 sendt vand ud til forbrugerne med et for højt indhold af pesticidrester.

Læs mere her


Er du klar, når vandet kommer?

Solen har skinnet næsten uafbrudt hele sommeren, men nu er vejret slået om, og det er vigtigt at være klar på kraftige regnskyl, som vi allerede har set flere steder.

Læs mere her


SOCIAL


Midlertidighedens vigtigste ærinde

Midlertidig arkitektur kan noget helt særligt, når det handler om komplekse byudviklingsprojekter, lyder det fra arkitekt Yvonne Buer, der er daglig leder af  informationscentret E&P Huset beliggende midt i Gellerup.

Læs mere her


Projekt vil købe og renovere utilpassede bygninger

Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur vil Realdania By & Byg vil i et projekt, ”Utilpassede bygninger i købstæderne”, opkøbe og istandsætte huse.

Læs mere her


Søg støtte til nye mødesteder, der binder byen sammen

14. september er deadline for ansøgninger til Fælles Rum. Her kan kommuner, boligorganisationer, beboere og samarbejdspartnere søge om støtte til at udvikle mødesteder der bidrager til sammenhængskraft og social balance i byerne.

Læs mere her


Kunst og kultur kan styrke by- og boliglivet i udsatte boligområder

Kunst og kultur kan bygge bro mellem mennesker, kulturer og sociale grupper. Den brobygning er vigtig i et levende og mangfoldigt by- og boligliv. Derfor er Statens Kunstfond trådt ind i et samarbejde med Realdania og en række kommuner og boligorganisationer om at udvikle udsatte boligområder.

Læs mere her


Nyt mødested skal fremme levende landsbyliv på Mols

Et nyt mødested i Knebel på Djursland skal danne rammen om fællesskaber for mennesker i alle aldre – både lokalbefolkningen og turister vil få gavn af Knudepunktet, der efter planen skal stå færdigt i 2020.

Læs mere her


Ørestad får nyt grønt område

En åben, grøn oase, der indbyder til socialt fællesskab og sanselige oplevelser for beboerne i Ørestad. Det er målet for udviklingen af det 7.000 kvm store område foran rådgivningsvirksomheden Rambølls hovedkontor i Amagerbydelen.

Læs mere her


Milliardrenoveringer skaber jobs i udsatte boligområder

Danmarks udsatte boligområder renoveres i disse år for milliarder. En del af områderne benytter renoveringerne til at få lokale ledige i praktikforløb, løntilskudsstillinger eller ordinære jobs.

Læs mere her


Relationsarbejde med unge i udsatte boligområder

Arbejder du/I med udsatte unge i udsatte boligområder, og vil I gerne opdateres på den seneste viden om og konkrete redskaber til arbejdet? Så tag dine kolleger med til CFBU’s workshop  d. 15. november i Avedøre Stationsby.

NYT OM BÆREDYGTIGE BYGNINGER

24.000 etagemeter bæredygtigt byggeri i Ørestad Nord

By & Havn har solgt byggeretten på 24.000 etagemeter bæredygtigt multihus i Ørestad Nord.

Læs mere her


Barrieren for cirkulær økonomi er dokumentation

Byggeriet er i fuld gang med at omstille sig til mere genbrug og genanvendelse og mindre ressourceforbrug, viser ny undersøgelse fra Teknologisk Institut. Men branchen melder også, at dokumentation af kvaliteten er altafgørende for, at øget genanvendelse i byggeriet kan slå igennem.

Læs mere her


Danmark skal omstilles til en cirkulær økonomi

Med 116 mio. kr. fordelt på 15 initiativer sætter regeringen skub i omstillingen til et mere bæredygtigt samfund, hvor man recirkulerer materialer og produkter, udnytter deres værdi til fulde og minimerer spildet.

Læs mere her


NYBYGGERI


Første boliger i ny forstad er nu indflytningsklare

De første 48 boliger i den nye forstad, NærHeden, er nu færdigbygget. NærHeden vil komme til at rumme 3.000 boliger.

Læs mere her


Grønt væksteventyr bliver til ny fabrik i Høje Taastrup

Aarstiderne Arkitekter står bag designet af Dansk Retursystems nye fabrik, hvor der er lagt vægt på, at bygningerne integreres i de omkringliggende omgivelser og fremstår med et rent udtryk.

Læs mere her


RENOVERING


Renovering af bygninger løser vigtige samfundsudfordringer

Renovering af bygninger er et omfattende og vigtigt marked, der samtidig levere svar på helt centrale udfordringer i vores samfund.

Læs mere her


Cirkulær økonomi er godt for renovering af bygninger

Regeringens strategi for cirkulær økonomi har mange perspektivrige forslag, der er relevante for arkitektvirksomheder. Der foreslås bl.a. en udvikling af selektiv nedrivning, så flere byggematerialer genbruges. Det er gode nyheder for os, der kæmper for mere og bedre muligheder for renovering.

Læs mere her


Vi skal fokusere mere på helheden når vi renoverer huse

Vi renoverer løs i jagten på at nå EU’s mål om, at være CO2-neutrale i 2050, og det er jo glædeligt. Men vi skal vi blive langt bedre til at tænke på bygninger som helheder, men det kræver, at vi har en systematik, en fælles sprog og de rette kompetencer.

Læs mere her


ENERGI


Danskerne har fået styr på energiforbruget

Efteråret har meldt sin ankomst, og det er blevet tid til at skrue op for varmen i de dan-ske hjem – men heldigvis får energiforbruget ikke længere lov til at løbe løbsk.

Læs mere her


Færre fejl i energimærker – men vi er ikke i mål

Selvom der er sket en markant forbedring i energimærkningen af bygninger, er den ansvarlige minister stadig ikke tilfreds. Husejere og huskøbere skal kunne stole på energimærkningsordningen.

Læs mere her


Private solcelletag og batterier går hånd i hånd med storskalaløsninger

Hvordan spiller prosumere på en dansk villavej sammen med fremtidens energisystem?

Læs mere her


Solcelleejere er de moderne klimaforkæmpere

Det handler om at se potentialet i solenergi – det er et marked, som vokser stødt, men hvis ikke vi foretager langsigtede investeringer, risikerer vi at gå glip af energiformens store fordele.

Læs mere her


MATERIALER


Konkurrence skal fremme genanvendelse af affald

Konkurrence skal fremme genanvendelse af affald, som er en afgørende brik i byggeriets grønne omstilling.

Læs mere her


Træ er en ny æra i byggeriet

Den engelske arkitekt Andrew Waugh kommer til efterårets Building Green i København og fortæller om arbejdet med bæredygtigt og klimavenligt byggeri i træ.

Læs mere her


Modvion vil lave vindmølletårne i træ

Prototypen rejses i 2019.

Læs mere her


Byg grønt med stål

Nyhed fra HFB: Med sin lave vægt og store styrke har stål længe været det foretrukne valg i byggebranchen, når der skal bygges højt, stort eller kompliceret. Med flere kommuners forbud mod zink og en stigende tendens til miljøbevidsthed i bæredygtigt byggeri, vinder stål frem.

Læs mere her