NYT OM BÆREDYGTIGE BYER

Bilfri boligbebyggelse med selvforsyning bliver Brædstrups største

I starten af 2020 bliver første spadestik taget til et helt nyt boligområde i Brædstrup mellem Silkeborg og Horsens. Sønderhaven, som området bliver kaldt, bliver et område med bofællesskab, uden biltrafik, og fokus på bæredygtige løsninger samt biodiversitet. Og så bliver det byens med afstand største boligbyggeri.

Læs mere her


TRAFIK, MOBILITET & INFRASTRUKTUR


Solceller kan klistres direkte på vejen

Wattway kan opsamle energi på veje og pladser. De første 40 projekter er nu udført rundt om i verden.

Læs mere her


Nu får statsvejene klimavenligt asfalt

Regeringen vil lægge klimavenlig asfalt på statsveje i 2020. Det sker efter en rapport fra Vejdirektoratet slår fast, at asfalten fører til mindre CO2-udledning, mindre luftforurening og mindre støj.

Læs mere her


Snart skal gummigeden være grøn

Politikerne presser på for at få stoppet de dieseldrevne arbejdsmaskiner på byggepladserne og landets største materieludlejer GSV går gerne forrest i den grønne omstilling.

Læs mere her


Stop for S-station ville trække tæppet væk under Vinge-projektet

Regeringen vil stadig bruge penge på Vinge Station og peger på, at det ville føre til store tab for både staten og Frederikssunds Kommune, hvis S-stationen ikke anlægges.

Læs mere her


Nyt klimapartnerskab skal sikre en mere klimavenlig landtransport

Regeringen indgår et klimapartnerskab med landtransportbranchen, hvor Jens Bjørn Andersen, som er administrerende direktør for DSV Panalpina, sætter sig for bordenden. Partnerskabet vil især have fokus på den grønne omstilling af vejgodstransporten.

Læs mere her


Nyt klimapartnerskab skal sikre en bæredygtig luftfart

Regeringen indgår et klimapartnerskab med luftfartsbranchen, hvor koncerndirektør i SAS, Simon Pauck Hansen, bliver formand. Partnerskabet skal sikre en mere bæredygtig luftfart.

Læs mere her


Ny kampagne punkterer myter om elbilen

Danskerne skal have bedre viden om elbiler og ikke mindst, hvilken betydning det har for hverdagslivet at vælge en elbil. Derfor søsætter to ministerier og en række organisationer i dag en ny oplysningskampagne, der skal give os danskere mere viden om elbiler og sætte strøm til vores bildrømme.

Læs mere her


Transportminister og taxibranche sætter fokus på at køre grønt

Vognmænd fra hele Sjælland vil i dag få mulighed for at prøvekøre en elbil og udveksle erfaringer om at køre grønt. Arrangementet er et vigtigt indspark til at fremme en grønnere taxibranche, lyder det fra transportminister Benny Engelbrecht, der står for åbningstalen.

Læs mere her


ENERGI & RESURSER


Affaldsenergien skal være CO2-neutral i 2030

Affaldsenergi løser miljøproblemer, men udleder også fossil CO2. Det skal laves om. Sådan lyder det i et nyt udspil fra Dansk Affaldsforening, der sigter mod at levere 5,5 procent af regeringens mål om at reducere Danmarks CO2-udledning med 70 procent i 2030.

Læs mere her


Energilagring og power2x: Klimapanel udpeger effektive grønne løsninger

Innovationsfonden har nedsat et klimapanel – bestående af landets førende klimaforskere, topledere fra mange af landets største virksomheder, interesseorganisationer, myndigheder og flere – som har haft til opgave at identificere de klimaløsninger og -teknologier, som med afsæt i danske styrkepositioner kan få størst gavn på CO2-udledningen og klimaet.

Læs mere her


Forsker: Vi har postet alt for få penge de forkerte steder hen i den grønne omstilling

Debat: Politikerne skal erkende, at vi har postet for få penge i den grønne omstilling. Tag penge fra landbrugsstøtten, og gør klimaindsatsen mere uafhængig af kommercielle interesser, skriver DTU-forsker.

Læs mere her


Kommunalt bøvl med energi fra solceller

Lokalt forsyningsselskab kan opsætte solceller på kommunale bygninger, men kommunen må ikke selv forbruge den strøm, som anlægget producerer, og dermed spare betaling af elafgift.

Læs mere her


Bedre forhold for naboer til fremtidens vindmøller og solcelleparker

Nu får borgere og kommuner bedre vilkår og rettigheder, når der bliver opstillet nye vindmøller og solceller. Med en ny, bred politisk aftale oprettes tre nye ordninger, der forbedrer forholdene for de borgere, der bliver naboer til fremtidige vindmøller og solcelleanlæg, og for de kommuner, der er med til at sikre udbygningen af vedvarende energi.

Læs mere her


MILJØ & KLIMA


Regeringen udnævner Danmarks nye klimaambassadør

Regeringen styrker nu det globale danske lederskab inden for den grønne omstilling med udnævnelsen af Tomas Anker Christensen som Danmarks klimaambassadør.

Læs mere her


Lad os inspirere af de bedste klimaløsninger fra verdens byer

Klimaudfordringen er den største vi står overfor. Byerne går foran med nye klimaløsninger, som vi alle kan lære af. Vi har samlet 100 af de bedste i online-publikationen Cities100.

Læs mere her


SOCIAL


Enemærke & Petersen fører bygherrer og udsatte sammen

Har med en række samarbejdspartnere skabt en guide, der skal få flere bygherrer til at tage socialt ansvar.

Læs mere her


Nye lejligheder i hjertet af Gellerupparken bliver revet væk

Pensionsselskabet PKA og entreprenørvirksomheden A. Enggaard står 1. januar klar med 63 spritnye lejeboliger i Zebra House i Aarhus. Der er dog otte ledige til udlejning, da resten er afsat eller reserveret.

Læs mere her


Danske Byggecentre vil have en mere mangfoldig byggebranche

Hos Danske Byggecentre arbejder vi med at ændre de unges opfattelse af vores interessante branche, som dog må siges at have et lidt støvet image. I den forbindelse har vi igangsat en rekrutteringskampagne, der skal ændre fortællingen og sætte fokus på den spændende hverdag vores medlemmer har.

Læs mere her


Boligministeren: husk – der er forskellige historier bag hvert boligområde

I forbindelse med boligminister Kaare Dybvad Beks besøg hos CFBU, fik vi lejlighed til at stille ministeren et par spørgsmål om hans virke og visioner for landets udsatte boligområder og det boligsociale arbejde.

Læs mere her

NYT OM BÆREDYGTIGE BYGNINGER

Enig byggebranche viser vejen til CO2-reduktioner

I Byggebranchen er vi klar til at tage vores del af ansvaret for at få virkeliggjort regeringens ambitiøse klimamål med 70 procents reduktion af CO2.

Læs mere her


Nyt klimapartnerskab skal sikre bæredygtigt byggeri

Det bliver en af branchens mest markante aktører, direktør Jesper Kristian Jacobsen fra Per Aarsleff A/S, der kommer til at stå i spidsen for regeringens klimapartnerskab med bygge- og anlægssektoren.

Læs mere her


Byggeriets samlede klimapåvirkning skal underlægges krav fra politikerne

DEBAT: Vi har i for lang tid kun fokuseret på energieffektivitet i bygningerne og glemt også at kigge bygningernes indlejrede kulstof. Hvis vi skal i mål med den grønne omstilling, kræver det regulering fra politikernes side på byggeriets samlede klimapåvirkning, fortæller arkitekt Lars Køhler fra Det Økologiske Råd i et interview med Energiforum Danmark.

Læs mere her


Staten bør stille krav om grøn bygningscertificering

Green Building Council Denmark (DK-GBC) har rettet henvendelse til Folketingets Miljøudvalg med en opfordring til i langt højere grad at inddrage byggeriet i den grønne omstilling.

Læs mere her


Fem digitale veje for styrket bæredygtighed

Som led i Strategi for digitalt byggeri har fm3 udarbejdet en ny rapport, der kaster lys over, hvordan digitale løsninger kan fremme bedre drift og bæredygtigt vedligehold af byggeriet.

Læs mere her


Troldtekt satser på certificeringer

Stadig flere får øjnene op for certificeret byggeri, og det har fået Troldtekt til at gå aktivt ind på markedet.

Læs mere her


Dansk forslag: Barren for bæredygtighed sættes op på Mipim

Verdens største ejendomsmesse skal forpligtiger sig på bæredygtighed. Og vi skal fra Danmark være med til at skubbe på den udvikling, mener Tony Christrup som for Byggesocietetet står for den danske deltagelse på Mipim.

Læs mere her


NYBYGGERI


478 bæredygtige ungdomsboliger opføres i Lyngby

PensionDanmark og Boligfonden DTU står bag det første byggeri i Danmark, som får både DGNB Guld-certificering og Svanemærket.

Læs mere her


Svanemærkede rækkehuse med rekreativt LAR-landskab på flyvestationen

Første etape af Juul Frost Arkitekters Filmhusene står nu færdig.

Læs mere her


Bæredygtigt børnehus i Hjørring

Hjørring Kommune opfører ny daginstitution i Hjørring midtby. Det nye børnehus skal være bæredygtigt og grønt med udsigt til en DGNB Guld-certificering.

Læs mere her


International bæredygtighedspris til Det Moderne Tanghus

Et byggeri, hvor der er brugt lokale og bæredygtige naturressourcer som materiale i en moderne fortolkning af en historisk byggeskik – udført med højt æstetisk niveau. Det var nogle af de elementer juryen fremhævede, da Det Moderne Tanghus vandt prisen for bedste plantebaserede byggeri i kategorien ”tagbeklædning” ved FIBRA Awards i Paris i den forgangne uge.

Læs mere her


Rejsegilde på ingeniørernes nye legeplads

DTU Skylab udvides til tredobbelt størrelse og bliver det første bæredygtighedscertificerede byggeri på DTU.

Læs mere her


RENOVERING


Boligforening fik hjælp til at tænke mere grønt

Ringkøbing-Skjern Boligforening ønskede en grøn klimavenlig løsning, da de skulle have nyt tag og endte med, at Bygma leverede mere end 140.000 nye tagsten, hvoraf de 18.000 var solcelletagsten, der er næsten usynlige.

Læs mere her


ENERGI


Specialleverandør satser stort på energivenlig ventilation

BG Burcharth ser et stort markedsbehov for mere rådgivning på området og har nu fordoblet medarbejderstaben i sin ventilationsafdeling.

Læs mere her


I HØRING: Lovhjemmel til de nye tilskud til energibesparelser

For at skabe lovhjemmel til de nye tilskudsordninger til energieffektivisering i industri- og serviceerhverv, samt bygninger, sættes en række ændringer af “lov om fremme af besparelser i energiforbruget” i høring.

Læs mere her


MATERIALER


Usynlig sol hædret

Det blev virksomheden Listech IVS, som løb med årets Teknikpris på Building Awards. De har arbejdet med udviklingen af usynlige solfangere, som gør de tekniske installationer til en integreret del af byggeriet.

Læs mere her


Klimavenligt gulv bliver endnu grønnere

Med et nye korkgulv går Timberman nu skridtet videre i bæredygtig retning. Korken i gulvet fjerner mere CO2, end det udleder, og består af en innovativ kompositkerne med kork og genbrugsmaterialer.

Læs mere her


Behov for flere byggematerialer med personnummer

80 virksomheder fra byggebranchen stiller i ny udgivelse skarpt på, hvordan sporing af materialer i bygninger kan gøre branchen mere cirkulær.

Læs mere her


Knust beton giver point på CO2-kontoen

Der er CO2-mæssige besparelser ved at bruge nedknust beton som erstatning for granittilslag i produktionen af ny beton.

Læs mere her


Ambitiøs plan fra betonbranchen kan levere tre procent af regeringens klimamål

Betonbranchen har i sin plan “Bæredygtigt Beton initiativ” 37 helt konkrete forslag til, hvordan man fra start til slut i byggerier og anlægsprojekter kan bringe udledningen af CO2 ned. Og målet er ambitiøst. Branchen lægger op til at halvere CO2-udledningen fra betonbyggeri de næste 10 år.

Læs mere her


Rockwool modtager klimapris i Oslo

Anerkendelsen gives for udviklingen af en ny teknologi, der både vil mindske CO2-udledning og deponering af affald betydeligt på koncernens fabrik i Moss, Norge.

Læs mere her


Innovationspris: Fra affald til byggemateriale

Energiforum Danmarks innovationspris går til Søren Jensen A/S’s mycelliumsmateriale – et byggemateriale dyrket på affald og svampesporer.

Læs mere her