NYT OM BÆREDYGTIGE BYER

Nyt globalt program vil accelerere udviklingen af fremtidens byer

Gennem partnerskaber med en række danske virksomheder er det ambitionen, at der over de næste tre år skal opdyrkes og styrkes nye idéer og løsninger inden for teknologisk innovation til fremtidens byer.

Læs mere her


Unyttige grønne poser kan være fortid for københavnerne

De grønne poser til bioaffald består af 70 procent plastik, og det har fået Københavns Kommune til at genoverveje posernes fremtid.

Læs mere her


Energibyerne på besøg i GreenLab Skive

Danmarks 7 energibyer holdt mandag arbejdsmøde i Skive. Mødet var en god anledning til at lære mere om Skives ambitiøse energisatsning, som bl.a. omfatter energisymbiose-erhvervsparken GreenLab Skive, som skal demonstrere fremtidens CO2-neutrale energiforsyning.

Læs mere her


TRAFIK, MOBILITET OG INFRASTRUKTUR


Den tunge transports grønne omstilling drøner forbi Danmark

Den tunge transports klimaaftryk kan på få år reduceres markant uden provenutab. Faktisk står staten til et stort provenutab, hvis der ikke reageres grønt nu.

Læs mere her


Regeringen: Transportsektor må selv betale for grøn omstilling

Der skal findes 50 milliarder kroner til regeringens klimaudspil. Det skal en kommission finde.

Læs mere her


Anders Eldrup: Jeg vil ikke stirre mig blind på 1 million grønne biler

Den tidligere topchef i Dong og departementschef i Finansministeriet, Anders Eldrup, skal hjælpe regeringen med at nå sit mål om 1 mio. grønne elbiler i 2030. Det skal han via sin nye post som formand for regeringens transportkommission.

Læs mere her


Flertal sikrer 113 milliarder kr. til infrastruktur frem mod 2030

Der skal bygges nye jernbaner og veje, ligesom de mest belastede motorveje udvides eller forlænges. Der kommer en 3. limfjordsforbindelse, men ingen motorvejstunnel øst om København. Til gengæld får Billund en togforbindelse til Vejle.

Læs mere her


Letbane giver Lyngby-borgere ekstraregning på 148 millioner kroner

Ledningsomlægninger af kloak og vand i forbindelse med Hovedstadens Letbane koster indtil videre borgerne i Lyngby-Taarbæk Kommune 148 millioner kroner.

Læs mere her


Odense letbane er i gang med skinnerne

Arbejdet på transportsystemet kører for fuld damp. Letbaneprojektet skal afleveres i 2021.

Læs mere her


‘Ellen’ ramt af ny forsinkelse

Processen med at godkende og sammenkøre systemer på ‘Ellen’ trækker ud, og endelig levering af elfærgen er udskudt igen.

Læs mere her


Bilafgifter kan omlægges

Der er andre muligheder end at sætte indkomstskatter i vejret, når vi går over til elbiler. Det Økologiske Råd kommenterer på Peter Birch Sørensens indlæg om skatteomlægninger i Politiken d. 10.03.2019.

Læs mere her


ENERGI


EU åbner en af verdens største fonde for nye grønne energiløsninger

Der skal for alvor fart på udvikling og innovation inden for klima- og energiløsninger, der kan afbøde klimaforandringerne. Derfor opretter EU en af verdens største fonde på omkring 75 mia. kr. til demonstration af fremtidens grønne teknologier finansieret ved salg af CO2-kvoter.

Læs mere her


Energifirma vil lave solcellestrøm på Fyn

Satser på at bruge 69 hektar landbrugsjord.

Læs mere her


Gode nyheder: Elnettet vil fungere, selv om verden går under

Det kan godt være, at det bliver varmere, og at havene stiger, men lyset – og helt sikkert også klimaanlægget – vil stadig være tændt i de lande, som har masser af solcelle- og vindmøllekapacitet.

Læs mere her


Aalborg haster 124 hektar solcelleanlæg igennem

Tre solcelleanlæg i Aalborg Kommune skulle gerne nå at komme med i runden for teknologineutrale udbud til november. Derfor skal planlægningen af anlæggene speedes gevaldigt op, skriver Nordjyske.

Læs mere her


127 millioner kubikmeter søvand skal levere varmen

Furesøens 127 millioner kubikmeter søvand kan blive fremtidens energikilde. Ingeniør Henrik Lynghus foreslår at udvinde energi ved at sænke søens temperatur en grad.

Læs mere her


Better Energy i nyt samarbejde om solenergi og lagring

Udbyder af storskala solcelleparker Better Energy har netop indgået et samarbejde med energilagringseksperterne fra Risø, virksomheden Hybrid Greentech.

Læs mere her


Fliskedlen suppleres med sol i Egedal

Aalborg CSP har modtaget ordre på levering af endnu et solvarmeanlæg bestående af plane solfangere til fjernvarmeproduktion i Danmark.

Læs mere her


Første spadestik: I Sønderborg er man ikke bange for biogassen

Først var det ét anlæg. Så blev det til to. Ét i Blans og ét i Kværs i Sønderborg Kommune. Så flyttede det i Blans til Glansager. Men nu er det sikkert og vist. Nature Energy og BioenergiSyd tog i går første spadestik til det 250 millioner kroner dyre biogasanlæg ved Glansager i Sønderborg Kommune.

Læs mere her


MILJØ OG KLIMA


Støtte til at beskytte byerne mod oversvømmelse

Kommuner kan søge om økonomisk støtte til videre udvikling af nytænkende løsninger, som kan ruste danske byer til fremtidens klima med stigende havvand og samtidig udvikle bæredygtige byområder.

Læs mere her


Danske kommuner inviteres til at gå forrest i kampen mod klimaudfordringerne

20 danske kommuner får nu mulighed for at udvikle topambitiøse klimaplaner med hjælp fra verdens førende byer inden for klima. Invitationen kommer fra foreningen Realdania. Målet er at sætte skub i implementeringen af Parisaftalen i Danmark og bringe danske kommuners klimaløsninger ud til resten af verden.

Læs mere her


Unge klimaaktivister går i fælles front for bæredygtige byer

Dansk Arkitektur Center (DAC) åbner i samarbejde med Roskilde Festival og unge klimaaktivister udstillingen Nutidens forbrug – Fremtidens problem den 22. marts, der inviterer til engagement i Verdensmål #11 – Bæredygtige Byer og Lokalsamfund. Udstillingen er støttet af Realdania.

Læs mere her


Aarhus er langt fra målet: 500 nyplantede træer er ikke nok

Der skal stå 10.000 nyplantede træer i Aarhus Kommune inden 2025. Men det er umuligt at nå med det nuværende tempo.

Læs mere her


Nordsjællandske vandværker lukker flere boringer

Fund af DMS, der stammer fra svampebekæmpende midler brugt både til frugt- og planteavl og til træbehandling, har foreløbig betydet, at drikkevandsboringer i Frederikssund, Halsnæs og Gribskov er taget ud af drift.

Læs mere her


Danmark beder om mere tid: »Naturgivne« forhold gør, at vi misser vandmiljømål

Stort set alle lande har udfordringer med at nå målene, argumenterer ministeren, så uden udsættelsen risikerer vi den folkelige opbakning.

Læs mere her


SOCIAL


Ny publikation om kunst i byudvikling på vej

Hvordan kan kunst være med til at løfte nye bydele, byrum og byggeri – og hvordan griber man det an, når man vil have kunstnerne med i processen? Realdania By & Byg lancerer i starten af april en ny publikation, der sætter fokus på emnet.

Læs mere her


Kampagne har gjort en positiv forskel i yderområderne

Siden 2011 har kampagnen Stedet Tæller støttet udvikling og realisering af fysiske projekter, som skal styrke livskvaliteten i Danmarks yderområder. Og dette mål er lykkedes, vurderer en afsluttende evaluering af kampagnen.

Læs mere her


Cobe bygger boliger i Canada – proppet med dansk kærlighed til fællesskab

Arkitektvirksomheden henter inspiration fra danske andelsboligforeninger.

Læs mere her


Social investering: Jeg har tjent penge nok på at bygge

Efter en karriere med det højest mulige afkast for øje, har Claus Hommelhoff nu kastet sig over at bygge et kollegium for hjemløse. Grunden i Aarhus Nord er købt, og der skal udarbejdes en lokalplan. Det sociale afkast er vigtigere end det økonomiske afkast.

Læs mere her

NYT OM BÆREDYGTIGE BYGNINGER

Bolig+ viser klimavej for etagebyggeri

Realdania By & Bygs forsøgsbyggeri BOLIG+, er så vellykket, at det bør være vejviser for fremtidigt sundt og energineutralt etagebyggeri.

Læs mere her


Peter Ålbæk søger investor – Så meget skal han bruge til sit grønne projekt i Filmbyen

Storkøbenhavn kan med filmmandens planer om en selvforsynende klynge i Avedøre få sit første ‘grønne’ boligkvarter. Lokalplanen er klar, men han mangler en partner, som har adgang til investorer med dybe lommer.

Læs mere her


NYBYGGERI


Bjerg arkitektur får bæredygtigheds-platin for børnehave

Bjerg Arkitekturs Karolinelund børnehave i Aalborg Kommune har som Danmarks første børnehave opnået Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen – DGNB e. V.Platin status, kun overgået af DGNB Diamant.

Læs mere her


Køge dropper Danmarks højeste træbyggeri: Træ erstattes med beton

Et syvetagers træbyggeri får alligevel ikke en bærende konstruktion i træ.

Læs mere her


Top 10: DGNB-guld for 1,25 mia. kr. skyder op af jorden i Ørestad

Hoffmanns største enkeltstående projekt. Både når det gælder kontraktsum og areal. Det var det 65.000 kvm store kontorhusbyggeri på Kay Fiskers Plads i Ørestad City, da kontrakten med KLP Ejendomme blev indgået i januar 2016.

Læs mere her


Sveriges højeste træhus får sine første beboere – dansk arkitektfirma står bag

C.F. Møller vil bruge træhuset til at vise, hvordan bæredygtigt byggeri kan blive til virkelighed.

Læs mere her


RENOVERING


Mange børn udsættes for skadeligt indeklima i deres institution

Børn i danske daginstitutioner bliver hver dag udsat for sundhedsskadelige ftalater og flammehæmmere, selvom flere af stofferne længe har været forbudt i legetøj. Samtidig opholder de sig ofte i høje CO2-koncentrationer og i rum med dårlige lyd- og lysforhold. Det viser en ny undersøgelse af børns indeklima – og resultaterne vækker bekymring.

Læs mere her


Forsøg: Giver bedre indeklima en mere fair varmeregning?

I øjeblikket tester en almen boligafdeling i Svendborg det såkaldte dynamiske varmeregnskab. Det er en ny måde at opgøre varmeforbruget i en bolig på

Læs mere her


Dansk Byggeri: Vedvarende energi fjerner ikke behov for energirenoveringer

Energisektoren er meget dygtig til at skifte fra kul til vedvarende energi, og det lyder nærmest som om, at energien både er blevet ”grøn og gratis”- men det holder ikke i virkelighedens verden.

Læs mere her


ENERGI


Solars datacenter får strøm fra p-anlægget

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt indviede i går et helt nyt p-anlæg overdækket med solceller hos Solar i Vejen.

Læs mere her


Energifond installerer solceller på fynske plejecentre

År 2019 kommer til at stå i klimaets tegn for beboerne på Plejecenter Kildebakken i Vissenbjerg og Plejecenter Vesterbo i Søndersø på Fyn. Inden længe vil der nemlig skyde solceller op på tagene af de to plejecentre.

Læs mere her


Boligejerne skal spare på energien

Ny rapport fra Dansk Byggeri konkluderer at boligejerne har kastet kærligheden på egen energiproduktion og helt glemmer at gøre boligen energieffektiv. Indsatserne skal drives lokalt, men forudsætter politisk opbakning fra Folketinget.

Læs mere her


Skrot din gamle brændeovn

Du kan nu få 2.215 kr. for at skrotte din gamle brændeovn. Læs mere om skrotningspuljen.

Læs mere her


MATERIALER


Optimera når ambitiøs bæredygtig milepæl

Efter fire års målrettet arbejde er der nu kun FSC-mærket tropetræ på hylderne hos trælastkæden Optimera.

Læs mere her


Ny forening vil få træhusejere til at slippe billigere i skat

Der er særligt tre mål for øje i den nye forening Træ i Byggeriet, der vil fremme bæredygtige byggeri i Danmark.

Læs mere her


Ny analyse: Træ er godt for både økonomien og klimaet

Danske virksomheder, der bruger træ som råvare, skaber 115.300 jobs, bidrager årligt med 77 milliarder kroner til den danske velstand og spiller en vigtig rolle i den grønne omstilling, viser ny analyse.

Læs mere her


Se forskellige bygningsintegrerede solcelle-løsninger på ny udstilling

Forsk-VE, EUDP og Nordic Innovation er gået sammen om at etablere en udstilling af bygningsintegrerede solcelleløsninger på Teknologisk Institut.

Læs mere her


Bæredygtigt byggeri: Fra porebeton til kattegrus

Porebeton kasseret fra eurodan-huses byggepladser bliver fremadrettet kørt tilbage til leverandøren, der knuser den og genanvender den til ny porebeton – eller kattegrus.

Læs mere her


Betonlaboratorium bygges i ’grøn’ beton

Den rå beton vil være et gennemgående synligt element i både interiør og eksteriør i Bygning 130, der er DTU’s bud på Europas mest ambitiøse betonlaboratorium.

Læs mere her


Trægrossist vækster på bæredygtighed

Keflico A/S har med sit fokus på bæredygtighed udviklet sig til at være en af landets største grossister inden for køb og salg af træ og plader, og er nu vokset for sjette år i træk med det bedste driftsresultat i 65 år.

Læs mere her