NYT OM BÆREDYGTIGE BYER

C40 World Mayors Summit 2019

I oktober 2019 er København vært for C40’s klimatopmøde for borgmestre fra storbyer i hele verden. Det er Københavns Kommune og C40 der er værter for topmødet, men Realdania er en vigtig partner, og støtter topmødet både direkte og via C40.

Læs mere her


Realdania støtter events under C40 World Mayors Summit 2019

Gå på vandet, midt i Københavns Havn. Det skulle blive muligt med et af de mere opsigtsvækkende projekter, Realdania har valgt at støtte, i den borgerinddragende del af C40 World Mayors Summit 2019, der foregår i København 9.-12. oktober.

Læs mere her


Ny regering – dette er relevant for arkitektstanden

Hvad i den politiske forståelse mellem partierne og som i parentes bemærkning ikke er et regeringsgrundlag er relevant for arkitekterne. Arkitektforeningen har håndplukket i de dele af aftalen, som er særlig interessant for arkitektstanden.

Læs mere her


Arkitekternes indflydelse er for lille

Arkitekternes rolle i opbygningen af vores velfærdssamfund var stor, men indflydelsen er efterhånden svundet ind, og i dag er det markedskræfterne og ejendomsmæglerne, der træffer mange af afgørelserne, til skade for samfundet, mener professor Mogens Morgen, der peger på, at der mangler arkitekter på chef-niveau og i politik.

Læs mere her


Træt af planløst byggeri

Flere kommuner får stadsarkitekt og arkitekturpolitik.

Læs mere her


TRAFIK, MOBILITET OG INFRASTRUKTUR


Lokaludvalg vil binde bydele sammen

Valby Lokaludvalg arbejder for at sikre sammenhængen mellem gamle Valby og de 4.500 nye boliger i Valby Syd gennem en cykel- og gangforbindelse på tværs af jernbanen.

Læs mere her


Ny forskning: Eksisterende elmålere stabiliserer elnettet

Mohammed Seifu Kemal har udviklet en metode, der ved brug af de eksisterende elmålere kan hjælpe elselskaberne med at sikre en sikker og stabil elforsyning i fremtiden.

Læs mere her


Endelig! Ellen stævner ud på sin jomfrutur

Den første fuldstændig eldrevne færge Ellen er torsdag d. 15. august sejlet ud fra Søby på Ærø til Als, skriver DR. Færgen er bygget på Søby Værft i samarbejde mellem Ærø Kommune og EU.

Læs mere her


Forskere: Elnettet kan sagtens klare 1 million elbiler i 2030

Det er lidt af en myte, at elnettet ville bukke under, hvis de danske billister i stor stil skiftede til elbiler.

Læs mere her


ENERGI


Ny millionpulje skal booste eksport af grøn dansk energiteknologi

Ny pulje skal fremover bidrage til at sætte ekstra vind i sejlene hos den danske energieksport. Frem mod 2024 afsættes der over 45 mio. kr. til ny pulje.

Læs mere her


Støtte til grøn teknologiudvikling skaber vækst og arbejdspladser

Dugfrisk evaluering: Statsligt udviklings- og demonstrationsprogram bidrager til markant øget omsætning blandt virksomheder, der modtager støtte. Samtidig gennemføres mere end 9 ud af 10 projekter.

Læs mere her


Køl fra kridtsøen: Aalborg tager første spadestik til fjernkøling for millioner

For knap et år siden indgik Region Nordjylland og Aalborg Forsyning en aftale om levering af fjernkøling til Nyt Aalborg Universitetshospital.

Læs mere her


Nye energiprojekter på vej

Læs mere her


Danske forskere bag global model for solenergi: Så meget kan et anlæg producere

En gruppe forskere hos Institut for Ingeniørvidenskab på Aarhus Universitet har udviklet en præcis model for, hvor meget energi et solcelleanlæg kan producere på en given lokation i samspil med andre energikilder.

Læs mere her


Professorer: Danmarks afbrænding af træ er løbet løbsk

Regeringen bør ændre afgiftssystemet, så biomasse ikke længere favoriseres fremfor andre energiformer, mener både Klimarådet og vismændene.

Læs mere her


MILJØ OG KLIMA


Colibakterier årsag til vandforurening i Aalborg

Colibakterier er fundet i drikkevandet i en del af det centrale Aalborg.

Læs mere her


Lovgivning bremser effektiv indsats mod stigende grundvand

Flere steder medfører et stigende grundvandsspejl, at vand trænger ind i ellers tørre kældre og omdanner haver og marker til sump. Byen Sunds tester nye, men ulovlige, løsninger.

Læs mere her


Ny app visualiserer klimatilpasningen på din vej

Et AR-værktøj kan skabe livagtige 3D-visualiseringer af vejbede og andre tiltag. Det kan gøre dialogen med borgerne om klimasikring nemmere, viser erfaringer fra oplandet til en af Sjællands længste åer.

Læs mere her


SOCIAL


Ministeren holder temadag i særligt belastede boligområder

Skovgårdsparken er ét af de fire særligt udsatte boligområder, der i 2020 kan risikere at blive kategoriseret som dét, der i lovgivningen betegnes som en hård ghetto. Boligminister Kaare Dybvad besøger derfor området i dag for at sætte fokus på den forebyggende indsats. Det bliver det første i en række besøg, hvor ministeren holder en temadag i nogle af de mest udsatte boligområder.

Læs mere her


Medborgercentre har potentialet til at løfte indsatsen i udsatte boligområder

Noget så konkret som en bygning placeret i et udsat boligområde rummer muligheden for at fremme tværgående samarbejde mellem områdets boligsociale tiltag. Men måden samarbejdet sker på har afgørende betydning for, om der samlet set bliver skabt en bedre indsats over for udsatte beboere. Det er en af hovedpointerne i ny rapport fra CFBU.

Læs mere her


Forening vil gøre de unge grønne gennem VE-handlekraft

Foreningen VedvarendeEnergi-Sønderjylland skaber involvering af unge og udvikler sammen med lokale partnere grønne unge iværksættere i Sønderborg og omegn.

Læs mere her

NYT OM BÆREDYGTIGE BYGNINGER

Bæredygtige byggefællesskaber i fokus

Der er brug for stærke fællesskaber, hvis vi skal bremse klimakrisen, lyder det fra Building Green, der stiller skarpt på bæredygtige fællesskaber i Forum til oktober.

Læs mere her


40.000 kvm grund til bæredygtige boliger udbydes syd for København

Solrød Kommune sender nu grunden ved Cordozavej, hvor op til 350 bæredygtige boliger skal opføres, i udbud.

Læs mere her


Vil uddanne kommunerne i bæredygtigt byggeri

Kommuner, der bygger bæredygtigt, kan spare mange penge på driften og hente store gevinster på miljø, indeklima, brugervenlighed og trivsel, når de stiller krav til bæredygtighed i byggeriet.

Læs mere her


Bæredygtighed er stadig på mode

Energiforbruget i bygninger skal mindskes, men vi må ikke gå på kompromis med dokumentation, et sundt indeklima, æstetik, komfort, økonomi og arkitektur, lyder det fra Teknologisk Institut.

Læs mere her


NYBYGGERI


Svanemærket til almene boliger i Urbanplanen

66 nye familieboliger i Boligforeningen 3B’s boligområde på Amager bliver med svanemærkning.

Læs mere her


PensionDanmark-ejendom får guld i bæredygtighed

PensionDanmarks nybyggede domicil for Rigspolitiet af Rubow Arkitekter modtagercertificeringen DGNB Guld for bæredygtigt byggeri.

Læs mere her


Skibet er ladet med DGNB-guld og livsstilsboliger

Enemærke & Petersen-byggeriet med særligt udviklede boliger holdt rejsegilde tidligere i dag.

Læs mere her


Se genbrugsstation bygget af genbrugsmaterialer

Bevilling på små 42 mio. kr. til det cirkelformede projekt.

Læs mere her


Ingeniørspirer giver bæredygtige bud på Hvidovres kunstige øer

Ni kunstige holme skal anlægges Avedøre Holme og skabe rammen om et nyt større grønt erhvervsområde, der i alt vil skabe op med 12.000 direkte arbejdspladser og ca. 30.000 arbejdspladser.

Læs mere her


Scandi Byg får grønt lys på Amager

66 nye almene familieboliger bliver svanemærkede – uden ekstra omkostning for bygherre.

Læs mere her


Lemvigs nye klimatorium sættes i gang

Der er nu taget første spadestik til Lemvig Klimatorium, hvor kompetencer inden for forsyning og klima skal samles for at udvikle og formidle løsninger indenfor kystsikring.

Læs mere her


RENOVERING


Fald i nybyggeri giver plads til energirenoveringer

Nybyggeriet er faldende i Danmark, og samtidig indgås der flere grønne forlig på Christiansborg. Rådgiverne og den øvrige byggebranche bør derfor forberede sig på en ny bølge i byggeriet, som får fokus på energirenoveringer.

Læs mere her


Debat: Gør det muligt at energieffektivisere offentlige bygninger

Forståelsespapiret kræver forandret anlægsloft. Debatindlæg af erhvervspolitisk direktør Torben Liborius, Dansk Byggeri. Bragt i Altinget i dag.

Læs mere her


Vi får grønne råd af vores håndværker

Når vi skal have gode råd om alt fra varmepumper til nye vinduer og isolering, så er det håndværkeren, som 41 procent af boligejerne henvender sig til, viser en ny spørgeundersøgelse.

Læs mere her


ENERGI


Dansk Energi: Lovgivning spænder ben for solceller

Lovgivningen for, hvornår selskaber må gøre plads til solceller i elnettet, følger ikke med den grønne omstilling. Det mener Dansk Energi.

Læs mere her


Ny lov skal sænke energiforbruget i større bygninger

Et nyt lovforslag vil have erhvervslivet og det offentlige til at indføre intelligent styring af bygningers varme, lys og ventilation. Det vil reducere energiforbruget i større bygninger og desuden øge antallet af ladestandere til elbiler på parkeringspladser i forbindelse med bygningerne.

Læs mere her


Danskerne overser effektive muligheder for energioptimering

Danske boligejere kender kun ganske lidt til de mest energieffektive tiltag. Det viser en ny undersøgelse fra YouGov og Schneider Electric.

Læs mere her


MATERIALER


Formland stiller skarpt på bæredygtigt design

Formland reserverer et udstillingsområde, som udfolder den bæredygtige tankegang og giver et helt særligt indblik i mulighederne inden for miljørigtig og ansvarlig produktion.

Læs mere her


Vidste du det om træ?

Træ har store potentialer til at erstatte beton og metaller som konstruktionsmateriale i kampen om et mere bæredygtigt byggeri. Råstofferne for flere af de mest anvendte materialer er nemlig ved at være opbrugt. Men ved du egentlig, hvor meget træ vi bruger i Danmark?

Læs mere her


Vil satse endnu mere på miljøvenligt træ til byggeriet

Christian Bidstrup lægger nu al sin fokus på at udvikle Lundeborg Træ, som de seneste år har stået i skyggen af en succesfuld tid med plankeborde.

Læs mere her


Aalborg-forskere udvikler glas der heler sig selv med vand

Et helt nyt og ekstremt modstandsdygtig glasmateriale kan lukke revner ved at optage fugt fra luften. Den nye viden kan på sigt lede til tyndere glas i biler og vinduer.

Læs mere her


”Smart affald” og et godt råd fra EU-projektleder kan give lavere varmeregning

En virksomhed og et forsyningsselskab på Sjælland har skabt et lovende samarbejde om et bæredygtigt produkt, der i fremtiden kan give lavere fjernvarmeregninger – med hjælp på rette tid fra et EU-støttet projekt.

Læs mere her


Eternitplader – kan de genanvendes eller ej?

Ifølge Videncenter for Cirkulær Økonomi i Byggeriet kan nye undersøgelser måske åbne op for genanvendelse af eternit- og fibercementplader.

Læs mere her