NYT OM BÆREDYGTIGE BYER

Fondsmidler løfter bæredygtigt outdoor-område ved Herning

Vinterbadning, lystfiskeri og kajak-roning. Det er blot nogle af de mange aktiviteter, som får nye muligheder ved Fuglsang Sø i Herning. Nye donationer sikrer projektet det Blå Rum.

Læs mere her


Stor interesse for bæredygtigt fællesskab

Første etape af Skråningen har tydeligt vist, at der er en meget stor interesse for bæredygtigt fællesskab. Nu opføres Skråningen II.

Læs mere her


Åbent for investering i bæredygtig fynsk forstad

De første byggeretter i forstaden Årslev syd for Odense er netop sendt i udbud og omfatter 10.430 m2 fordelt på ni storparceller.

Læs mere her


Borgerting skal bidrage med løsningsforslag til klimakrisen

Danmark får et klimaborgerting. Borgertinget vil bestå af 99 medlemmer, som over de næste to år skal debattere borgernære dilemmaer og løsninger, der er forbundet med klimaudfordringerne. Borgertinget udspringer af den brede aftale om en ny klimalov, som regeringen indgik i december 2019 – og regeringen og aftaleparterne bag klimaloven er klar med et koncept for borgertinget.

Læs mere her


Danske kommuner skriver klimahistorie

På Samsø og i Sønderborg er to klimaplaner af international standard netop blevet godkendt af det globale bynetværk C40. De to kommuner er en del af Realdanias klimaprojekt DK2020, hvor de sammen med 18 andre danske kommuner arbejder for at sætte nye standarder for kommunernes klimakamp.

Læs mere her


Nordjyske investering i grøn energi og testfaciliteter vokser til 7,5 milliarder

For kun 6 uger siden blev partnerskabet Green Hub Denmark lanceret. Det erklærede mål er at skabe grønne jobs og vækst i kølvandet på corona-krisen ved at gøre Nordjylland til det bedste sted i verden at udvikle, teste og demonstrere nye grønne løsninger, skriver partnerskabet i en pressemeddelelse.

Læs mere her


TRAFIK, MOBILITET & INFRASTRUKTUR


Unicon udruller hybride betonbiler

De to nye hybride betonbiler får selskab af flere allerede senere på året, og Unicon planlægger emissionsfri levering på byggepladser i hele Danmark allerede i 2022.

Læs mere her


Danskerne er skeptiske overfor elbiler

Prisen skal ned, batteriet skal leve længere, og så skal der være en overflod af tilgængelige ladestandere, før vi er klar til at kaste penge efter en elbil.

Læs mere her


ENERGI & RESURSER


Københavnerne bedst i Norden til vandbesparelser

20 års kampagner har givet så gode resultater i København, at erfaringerne nu deles med svenske vandselskaber. Det fortæller HOFOR i en kommentar til en analyse om vandforbruget i Norden.

Læs mere her


Forskningsprojekt vil skabe intelligent by

Forskningsprojekt skal gøre byen mere smart, selvkørende og solcelledrevet og dermed reducere CO2 og produktion af et enormt antal batterier.

Læs mere her


Nyt fynsk biogasanlæg kobles på gasnettet

Flemløs Biogas ved Glamsbjerg på Fyn sendte fra torsdag den 20. august biogas ud i det vestfynske gasnet.

Læs mere her


Positiv udvikling i fjernvarmen udstiller forslag om forældet regulering

På torsdag får medlemmerne af Folketingets Klima-, Energi- og Forsyningsudvalg en teknisk gennemgang af Forsyningstilsynets analyser for effektiviseringspotentialerne i forsyningssektoren, herunder fjernvarmen, der blev offentliggjort i april.

Læs mere her


Sådan markedsfører du den grønne strøm: El-leverandørerne får ny mærkningsordning

Den 1. september indføres en ny mærkningsordning, der skal gøre det mere gennemskueligt, om et elprodukt er grønt og klimavenligt.

Læs mere her


MILJØ & KLIMA


Dansk Byggeri: Danskerne ønsker mere klimatilpasning

I en ny spørgeundersøgelse fra Dansk Byggeri siger to ud af tre danskere, at klimasikring og kystbeskyttelse bør prioriteres højere. Men regeringens løfte om en national plan for klimatilpasning er stadig ikke indfriet.

Læs mere her


Folks hjem er truet

De danske byer står over for helt andre vandmasser, end vi har set før, mener to dimittender fra Arkitektskolen Aarhus, Alberte Flagstad Rasmussen og Anna Valstrøm, der har lavet deres afgangsprojekt om det foranderlige landskab med titlen “En gentænkning af vandets indflydelse på kulturen og naturens arv”

Læs mere her


Jakobsen & Blindkilde skal skabe klimasikre for 23 millioner i Randers

Fremtiden byder på større regnmængder, hyppigere skybrud og højere vandstand i Gudenåen. Ved Vorup i Randers løses den udfordring med et spændende klimaprojekt i Storkeengen, som samtidig bliver et rekreativt område tæt på byen.

Læs mere her


SOCIAL


Social bæredygtighed skal i centrum

Ny montagevirksomhed vil hive menneskelig bæredygtighed frem i rampelyset.

Læs mere her


Rejsegilde: Bæredygtigt bofællesskab i Lejre tager form

Casa opfører et bæredygtigt bofællesskab, hvor man tirsdag markerer en milepæl og fejrer håndværkerne.

Læs mere her


Nyt hellested i Bolbro

Nyt hellested for udsatte i Bolbro er nu indviet. Hellestedet er et af projekterne i områdefornyelsen i Bolbro.

Læs mere her


Webinar: Tre eksempler på sociale renoveringer

Hvordan kan en renovering skabe mere samvær og fællesskab i et boligområde? Se tre aktuelle eksempler på sociale renoveringer, når AlmenNet og Realdania inviterer til webinar.

Læs mere her

NYT OM BÆREDYGTIGE BYGNINGER

Pensionskasser skubber byggebranchen i en mere bæredygtig retning

Flere danske pensionskasser stiller grønne krav, når deres enorme midler investeres i byggeri af ejendomme.

Læs mere her


Kommuner, grib den historiske mulighed for et mere bæredygtigt byggeri

Med suspenderingen af anlægsloftet i 2020 har kommunerne nu en helt ekstraordinær økonomisk mulighed for at investere i bæredygtige byggeprojekter.

Læs mere her


Rambøll opruster på cirkulær kapacitet

Rådgiver-kæmpen har ansat tre erhvervs ph.d.’er, som skal være med til bane vejen for cirkulært byggeri og grøn omstilling af byggebranchen. Det sker i tæt samarbejde med DTU.

Læs mere her


Byggeriets resurser skal udnyttes optimalt

En reel cirkulær omstilling kræver, at sporbarheden af de brugte byggematerialer er på plads, lyder det fra Teknologisk Institut. Nøglen er bedre miljø- og resursekortlægning af vores bygninger.

Læs mere her


14 erhvervsforsker-projekter skal gøre byggebranchen grønnere

Realdania og Innovationsfonden søsætter 14 forsker-projekter, hvor virksomheder, offentlige organisationer og forskningsinstitutioner skal udvikle nye løsninger inden for cirkulært byggeri.

Læs mere her


Indeklimaet får sin egen DGNB-kategori

Fra 2021 bliver DGNB Hjerte en realitet. Det er en overbygning på DGNB, der fokuserer på bygningens indeklima og sundhed.

Læs mere her


Bygninger skal bidrage til den grønne omstilling

CONCITO og Rådet for Grøn Omstilling sætter i et nyt projekt fokus på bygningers stadig større rolle i den grønne omstilling. Målet er at skabe mere viden om, hvordan vi fremmer bæredygtige, klimavenlige og sunde bygninger.

Læs mere her


NYBYGGERI


Building Green vil accelerere bæredygtigt byggeri

Building Green sætter fokus på acceleration af bæredygtigt byggeri og hvad der skal til for at skabe en succesfuld grøn omstilling.

Læs mere her


Første plejehjem i Danmark får guld for bæredygtighed

De ældre i Frederikssund kan nu som de første bo på et plejehjem, der får en guld-certificering for bæredygtighed. Flere bæredygtige private plejehjem er på vej.

Læs mere her


RENOVERING


Gate 21 workshop: Sammentænkning af indeklima, vedligehold og energieffektivisering i jeres renoverings- og vedligeholdelsesprojekter?

Arbejder du i en kommune og har I udfordringer med at få sammentænkt indeklima, vedligehold og energieffektivisering i jeres renoverings- og vedligeholdelsesprojekter?  Så er Gate 21s workshop “Undgå suboptimering og fasthold effekten af dine renoveringsprojekter” d. 3. september måske noget for dig.

Læs mere her


Ny viden om efterisolering af historiske bygninger

RIBuild  har undersøgt, hvordan historiske bygninger kan efterisoleres uden at ødelægge den oprindelige arkitektur. Med den rigtige efterisolering kan indeklimaet forbedres samtidig med, at der kan spares op til 15 – 20 % af energiforbruget.

Læs mere her


ENERGI


Brug af energidata træder ind i en ny æra

Brug af energidata og andre typer forbrugsdata i forbindelse med drift, arealudnyttelse og energirenovering af alt fra skoler og daginstitutioner over biblioteker og idrætsanlæg til rådhuse vinder frem i landets 98 kommuner.

Læs mere her


Nykredit hjælper bæredygtig energi på vej med realkreditlån til solcelleanlæg

Nykredit går forrest, og udsteder som den første bank realkreditlån til finansiering af nye solcelleanlæg. Det er et vigtigt skridt i den grønne omstilling, hvor markedet ventes at nå op på et tocifret milliardbeløb på få år.

Læs mere her


MATERIALER


Regnskabets time imod grøn vildledning

I en tid, hvor Danmarks skal fremstå som et af verdens mest ambitiøse lande på klima- og miljøfronten, er det for let at snyde på miljø-vægten for at fremstå mere grøn end man i virkeligheden er.

Læs mere her


Hullede mursten skal give klimagevinst

Teglbranchen er historisk set blandt de energitunge byggeindustrier, men fremtiden vil se anderledes ud, hvis det står til Egernsund Wienerberger.

Læs mere her


DTU undersøger træ-isolering i samarbejde med privat partner

I selskab med DTU tester virksomheden Egen Vinding og Datter nu murede vægkonstruktioner, isoleret indvendigt med papiruld eller anden cellulosebaseret isolering, og uden brug af dampspærre.

Læs mere her


Limfrie gulve leverer bæredygtighed og designfrihed

Producenten Altro oplever øget efterspørgsel i Skandinavien på fleksible designgulve, der installeres uden klæbemidler og kan genanvendes 100 %.

Læs mere her


Har nået målet om CO2-neutral produktion

Med CO2-neutral produktion har Grohe nået et markant mål i virksomhedens bæredygtighedsstrategi. Næste mål er at gøre alle salgskontorer i 150 lande klimaneutrale inden udgangen af 2021.

Læs mere her