Hvem skal oplade din el-bil?

Grøn mobilitet og bæredygtig strømforsyning

D. 8. November, Kl. 12:00-16:30
KAB, ENGHAVEVEJ 81, 2450 KØBENHAVN SV

Foreningen Bæredygtige Byer og Bygninger inviterer til debat om opladning af el-biler.

Hvem skal oplade din el-bil, og hvilke løsninger er bedst? Kommercielle abonnementsordninger? Offentlige anlæg? Lokalt ejerskab og brugerindflydelse? Grøn opladning fra vedvarende energikilder?
Grøn mobilitet er ikke kun kollektiv trafik og cyklisme. For mange vil bilen fortsat være den mest effektive transportform, men hvor skal strømmen komme fra, og hvordan vælger man en bæredygtig løsning? Få information og indsigt til at kunne træffe det bedste valg af ladeløsning afhængigt af kontekst og behov. Vi gennemgår aktuelle muligheder og visioner for fremtidens bæredygtige strømforsyning til el-biler. Skal vi oplade nat eller dag, på stationære eller mobile batterier?

Udviklingen på elbilmarkedet tager fart. I 2035 vil det ikke længere være muligt at købe en fossildrevet bil til de Europæiske veje. Kampen om ladestandere er i fuld gang. I private husstande med direkte adgang til el, kan valget være simpelt, drevet af eget behov for transport og muligheder for at vælge den mest bæredygtige løsning. I boligforeninger og kommunale organisationer er det mere kompliceret, for hvem er brugerne?  Hvor åbent tilgængeligt skal systemet være? Hvordan vælges en løsning, med indflydelse på købet af strømmen, når det er mest bæredygtigt og billigst? Hvornår giver det mening at supplere med solceller på overdækkede parkeringsområder? Markedet er i stadig bevægelse, hvor støtteordninger og barrierer ændrer sig over tid. Aktuelt kan det være svært at overskue at vælge en fremtidssikret løsning.

På dette seminar kommer vi med bud på, hvilke forskellige strategier der kan anvendes til valg af ladeløsning til boligafdelinger og kommunale forvaltninger. Hvilke tilbud giver de kommercielle udbydere? Hvem etablerer ladestandere og hvor? Hvem driver dem, vedligeholder og administrer ladestationerne?

Bliv klogere ved at udbygge dit netværk.

Program

TEMA 1: Forbrugerperspektiver
EL-BILERS OPLADNING OG BELASTNING AF EL-NETTET Oplæg v/ Frederik Svane Hansen – Radius 

TEMA 2: Det almene perspektiv
221108_JBL_Kommunikation og Valg af ladeløsninger Oplæg v/ Jesper Birn Lindeberg – KAB

TEMA 3: Det kommunale perspektiv
PLANLÆGNING OG UDBUD AF LADESTANDERE I HØJE-TAASTRUP Oplæg v/ Marie-Louise Lemgart – Høje-Taastrup Kommune
PowerPoints efterlyst 

TEMA 4: Det private, tekniske perspektiv
Presentation_True_Nov 2022 to FBBB Byudvikling_Final v/ Charlotte Blou Sand – True Energy

VEDVARENDE ENERGI I ELNETTET – ER LYNLADNING EN DEL AF LØSNINGEN? Oplæg v/ Jesper Boie Rasmussen – Nerve Smart Systems
PowerPoints på vej

Bliv medlem af Foreningen Bæredygtige Byer og Bygninger